ÜMİTKÖY (0312) 235 40 04 YOL TARİFİ AL

ÇUKURAMBAR (0312) 285 44 99 YOL TARİFİ AL

AĞIZ DİŞ SAĞLIĞININ DÜŞÜK DOĞUMLAR İLE İLİŞKİSİ VAR MIDIR?

ANA SAYFA > FAYDALI BİLGİLER

Hamile olduğunuzda, herkes sizin için tavsiyede bulunuyor görünüyor. İnsanlar size ne yemesi gerektiğini, sabah hastalıklarını nasıl önleyeceğini, esneme izlerini nasıl tutacağını anlatır. Bununla birlikte, büyük ihtimalle, dişlerinize ve diş etlerine dikkat etmenin ne kadar önemli olduğunu hiç kimsenin söylemediği söylenebilir.

Aslında, bazı insanlar hâlâ ağız sağlığının hamilelik döneminde düşüş yaşayacağına ve yapabileceğiniz hiçbir şey olmadığını düşünüyorlar.

Hamilelikte Diş Sağlığı

Bu inançlar güncel değil. Hamilelikteki hormonal değişiklikler " diş eti iltihabına" neden olabilir. Bu diş etlerinde şişme, kanama veya hassasiyet üretir. Hamilelik öncesi ve sırasında ağzınızı sağlıklı tutmak, sağlıklı bir hamilelik ve sağlıklı bir bebeğiniz olma şansınızı artıracaktır. Ve eğer sağlıklı bir ağzınız varsa, bebeğinizin de daha fazla olması muhtemel.

Periodontal hastalık ve diş çürüğü ağızdaki en yaygın iki hastalıktır. Bunlar hem bakteriyel enfeksiyonlardır. Ya ikisine birden sahipseniz, hamileliğinizi veya bebeğinizin sağlığını etkileyebilir.

Periodontal hastalığı olan gebe kadınlar erken doğum veya düşük doğum ağırlıklı bebeklerde sorun olabilir. Ve şimdiki diş çürümesine ya da geçmişte büyük bir bozulmaya uğrayan kadınların çocuklarının, 5 yaşından önce boşluklar alması daha olasıdır.

Çalışmalar hem ağır hem de hafif periodontal hastalığı olan kadınları içermektedir. Bununla birlikte, diğer araştırmalar periodontal hastalık ile bu doğum sonuçları arasında bir bağ bulamadı.

Periodontal hastalığın prematüre doğumlara neden olması muhtemel mi sorusu hala cevabını arıyor. Bununla birlikte, vücudun periodontal hastalığa neden olan bakterilerle savaşmaya teşebbüsünün erken doğuma neden olacağı öngörülüyor.

Hamile kadınlar periodontal hastalıklara yakalanırsa ne olacağına dair az sayıda çalışma var. Ortak bir tedavi dişlerin köklerinin kapsamlı bir şekilde temizlenmesini gerektiren ölçeklendirme gerektirir.Bazı çalışmalar, bu tedavinin preterm doğum riskini azaltabileceğini bulmuştur.

Çalışmalar gebeliğin ikinci trimesterinde verilen periodontal tedavinin hem anne hem de doğmamış bebek için güvenli olduğunu göstermiştir. En etkili olabilecek şey gebelik öncesi periodontal hastalığın tedavisidir.

Periodontal hastalık düşük yapılmasına katkıda bulunabilir. Bu, kan basıncını keskin bir şekilde artıran, iyi anlaşılmamış bir durumdur.