ÜMİTKÖY (0312) 235 40 04 YOL TARİFİ AL

ÇUKURAMBAR (0312) 285 44 99 YOL TARİFİ AL

APSELİ DİŞE ANESTEZİ UYGULANABİLİR Mİ?

ANA SAYFA > FAYDALI BİLGİLER

Apseli diş hemen hemen herkesin korkulu rüyasıdır. Çürük diş kimi zaman dikkate alınmaz ve ağrıdan kıvrandırana kadar çekilmesine veya kanal tedavisine girmesine gerek duyulmaz. Hastaların bu ihmalkarlığı sonucu diş zamanla apse yapar ve dayanılmaz ağrılar başlar. Bu ağrılara daha fazla dayanamayan hastalar ise bir an önce acıdan ve ağrıyan dişten kurtulmak ister. Apseli diş çekilir mi, diye sorarsanız, ne yazık ki apseli diş çekilmemektedir. Bunun nedeni iltihabın yayılmasından endişe edilmesidir.

Diş apseliyse, öncelikle antibiyotik tedavisi uygulanacaktır. Antibiyotik tedavisinin ardından dişin iltihabı tedavi edilir ve ardından çekme işlemi gerçekleşir. Ancak burada şöyle bir fark bulunmaktadır, apseli diş kanal tedavisi olabilir mi, diye sorarsanız, elbette apseli diş kanal tedavisi olabilir. Bunun nedeni ise dişi ağızda tutmak için gerçekleştirilen bir tedavi olmasıdır. Kanal tedavisinin iltihaba yönelik bir işlem olmaması nedeniyle diş hekimleri apseli dişe rahatlıkla kanal tedavisi uygulayabilmektedir.

Apseli Dişe Anestezi Uygulanması

Merak edilen sorulardan biri de apseli dişe anestezi uygulanabilir mi sorusudur. Bu soru çoğu hastanın kafasını kurcalar. Ancak apseli dişe anestezi uygulanabilmektedir ve uygulanmasında herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır.

Genellikle lokal anestezi dişin apsesini kuruttuktan sonra uygulanmaktadır. Böylece bölge uyuşturulur. Anestezi uygulanmış diş yuvasına bir delik açılır ve böylece diş üzerindeki basınç azaltılır. Dişin ölü öz yuvası temizlenir. Ardından dezenfekte işlemi gerçekleşir. Sonrasında ise dolgu işlemi gerçekleşir ve işlem tamamlanmış olur.

Dişin yoğun sinirlerden oluşan yapısı onu oldukça hassas ve duyarlı hale getiriyor. Bu nedenle dişte ağrının ve hassasiyetlerin meydana gelmesini önleyebilmek için uyuşturulması gerekecektir. Bu nedenle lokal anestezi son derece önemlidir.

Özetle apseli dişe anestezi uygulanmasında bir sakınca bulunmaz. Ancak genellikle diş hekimlerinin tercih ettiği antibiyotik ile tedavidir. Kanal tedavisi uygulayacak diş hekimleri anestezi uygulamayı tercih edebilir. Bu tür bir tedavi yöntemi doktorun insiyatifinde olacaktır. Uzman bir hekimin yönlendirmeleri ile diş sağlığınızı riske atmayacak bir diş tedavi yöntemi uygulayabilirsiniz. En güvenilir yöntemler ve tedavi şekiller için hekiminize danışınız.