ÜMİTKÖY (0312) 235 40 04 YOL TARİFİ AL

ÇUKURAMBAR (0312) 285 44 99 YOL TARİFİ AL

DİŞ ETİ HASTALIKLARINI NASIL FARK EDEBİLİRİM?

ANA SAYFA > FAYDALI BİLGİLER

Diş bakımına ne kadar önem verirseniz verin, diş etlerinde meydana gelen hastalık riski ile karşı karşıyayız. Sağlıklı dişler için sağlıklı diş etlerine sahip olmak gerekir. Bu nedenle sağlıklı diş eti nasıl olur iyi anlamak ve diş sağlığımıza önem vermek son derece önemlidir.

Sağlıklı Diş Eti Görüntüsü

Sağlıklı diş etini öncelikle görüntüsünden anlayabilmekteyiz. Sağlıklı diş etleri portakal kabuğu görüntüsüne sahip olmaktadır. Bununla beraber açık pembe renk de sağlıklı diş etlerinde aranan renk olmaktadır. Dişleri başlangıç kısımlarından sarar ve sağlam, muntazam bir görüntüye sahiptir. Kırmızılık, şişlik, enfeksiyon gibi sorunlar gözlenmez ve sağlıklı diş etlerinde, özellikle dişleri fırçalarken kanamalar meydana gelmez.

Diş eti hastalıkları çeşitlilik gösterir. Bu hastalıkların belirtilerini iyi anlamak ve bunlara göre önlem almak son derece önemlidir.

İsterseniz diş eti hastalıklarının belirtileri nelerdir birlikte inceleyerek bilgi sahibi olalım.

  • Diş eti hastalıkları oldukça geniş bir yelpazededir. Enfeksiyonlar, diş etinde meydana gelen şişlikler, kanamalar ve hatta ağız kokusu oldukça sık gözlemlenir.
  • Dişlerin arasının açıldığı, yer değiştirdiği veya kaybedildiği gözlemlenebilmektedir.
  • En önemli belirti ise dişlerin fırçalanması sırasında meydana gelen diş eti kanamalarıdır. Bu kanamalar bazen kendiliğinden, bazen de sert bir şey yenildiği esnada meydana gelebilmektedir.
  • Bu gibi belirtilere sahipseniz mutlaka tedavi olmanız gerekir. Tedavi ihmal edildiği takdirde gingivitis oluşumu meydana gelebilecektir. Daha ağır rahatsızlıklar da ihmal durumunda karşımıza çıkabilir.

Sağlıksız bir diş eti, ilk sinyali, diş fırçalarken meydana gelen kanamalar ile gösterir. Bunun yanında ağızda tat bozukluğu mevcuttur. İltihaptan kaynaklanan ağız kokusu rahatsızlık verir.  Sallanan dişler de en sık rastlanan belirtiler arasında yer alır. Bazen de dişlerde ve diş etlerinde kaşınma hissi gözlemlenir. Tüm bu belirtiler diş eti hastalığı riski konusunda bize uyarı verir. Böyle belirtilere sahipseniz vakit kaybetmeden diş hekiminize müracaat etmeniz gerekir.

Diş hekimi, diş eti tedavisi için gerekli donelere ulaşır ve en uygun tedavi şeklini belirler. Eğer diş etlerinde iltihap söz konusuyla bu durumu ve bu duruma bağlı gelişebilecek diğer hastalıkları, özellikle de kalp hastalıkları riskini en aza indirir.