ÜMİTKÖY (0312) 235 40 04 YOL TARİFİ AL

ÇUKURAMBAR (0312) 285 44 99 YOL TARİFİ AL

DİŞ TEDAVİLERİNDE ENFEKSİYON RİSKİ VAR MIDIR?

ANA SAYFA > FAYDALI BİLGİLER

Enfeksiyonlar diş etlerinde (periodontal), dudaklarda, damakta, yanaklarda ve dilde veya dişlerin içinde ve altında (endodontik) ağzınızın herhangi bir yerinde gelişebilir. Bir dişin içinde veya altında bir diş enfeksiyonu, diş çürümesi getiren kırık bir dişten kaynaklanabilir. Bir enfeksiyon oluştuğunda, bakteriler dişten aşağıya doğru kemik veya dokuya doğru hareket ederek bir diş apsesi oluşturabilirler. Bir diş enfeksiyonu sepsise neden olabilir.

Öldürücü Etkiler

Bazen kan zehirlenmesi denilen sepsis vücudun enfeksiyona veya yaralanmaya ölümcül tepkisidir. Sepsis milyonlarca insanı öldürür ve etkisiz hale getirir ve hayatta kalma için erken şüphe ve tedaviyi gerektirir.

Sepsis ve septik şok, pnömoni, influenza veya idrar yolu enfeksiyonları gibi vücudun herhangi bir yerindeki enfeksiyonlardan kaynaklanabilir. Dünya genelinde sepsis gelişen insanların üçte biri ölüyor. Hayatta kalan birçok insan, travma sonrası stres bozukluğu (TSSB), kronik ağrı ve yorgunluk ve organ işlev bozukluğu (organlar düzgün çalışmaz) ve / veya amputasyonlar gibi yaşamı değiştiren etkilerle karşılaşıyor.

Tüm enfeksiyonlarda olduğu gibi, ağızda bulunan bir enfeksiyon, sepsis de dahil komplikasyon riskini azaltmak için mümkün olduğunca çabuk tedavi edilmelidir. Diş hekiminizin acıyı veya rahatsızlığı hafifletebileceğini beklerken tuzlu su ağzı kurutur.

Ne Tür Önlemler Alabiliriz?

Diş hekiminiz bir enfeksiyonunuz olduğunu hissediyorsa muhtemelen bir antibiyotik reçetesi alacaksınız. Ağrı ve şişlik ortadan kaybolmuş gibi görünse de, bitene kadar bu antibiyotiği yönlendirilmiş olarak almanız önemlidir. Daha iyi hissetmek, mutlaka enfeksiyonun ortadan kalktığı anlamına gelmez.

Diş Enfeksiyonlarının Önlenmesi

Enfeksiyonların ağızda oluşmasını önleme, sepsis geliştirme riskinizi azaltmanıza yardımcı olacaktır. Güncel röntgen, muayene ve diş temizliği için yılda iki kez düzenli olarak yapılan ziyaretler önerilir.

Diş Tedavisi Sonrası Enfeksiyon

Dental çalışma, temizlikten kök kanallarına kadar, kanamalara ve bakterilerin vücuda girebileceği bir açıklığa neden olabilir. Dişhekimleri, hijyenistler ve dişhekimliği asistanları, işleri yaptıkça her şeyi mümkün olduğunca temiz tutmaya çalışırlar, bazen de vücudun başka bir yerinde ameliyattan sonra yaptığı gibi bazen enfeksiyonlar oluşur. Bazı kişilerin diş tedavisi ardından profilaktik veya koruyucu antibiyotik almalarını öneriyor.